KONGESPEJLET - SPECULUM REGALE - KONUNGS SKUGGSJÁ.

Kongs-Skugg-sio utlögd a Daunsku og Latinu. Det Kongelige Speil med Dansk og Latinsk Oversættelse, samt nogle Anmærkninger, Register og Forberedelser. Speculum Regale cum Interpretatione Danica et Latina, variis Lectionibus, Notis &c. Udgivet af Halfdan Einersen.

Sorøe, Jonas Lindgren, 1768. 4to. Samtidigt helldrbd. med ophøjede bind på ryg samt noget bleget rygforgyldning. Begge kapitæler slidt og med en smule tab af skind. Titel i skind med et lille tab. Revne i ene fals, men falsen er ikke itu. Udvendige brugsspor. LXX,804,(10) pp. 4 kobberstukne facsimiler i teksten, det ene på titelbladet. De første 10 blade med en brunplet i indre margin øverst. Ganske få brunpletter. Indvendig et godt eksemplar på trykpapir. Den oldnordiske tekst foreligger her med latinsk og dansk oversættelse.

Originaludgaven af en af den oldnordiske litteraturs perler - fra omkring 1250 - der i dialogform mellem en fader og hans søn, skildrer det middelalderlige verdensbillede. - Finnur Jonsson anså Kongespejlet som Norges ypperste litterære bidrag, - Fiske I:325 - Klose: 6679.

Order-nr.: 38061


DKK 15.000,00